Дитяча стоматологія

Вибирати дитячу стоматологію найкраще до того, як у дитини заболів зуб. Ми зібрали найпопулярніші клініки, які проводять лікування зубів у дітей. Тут ви можете підібрати оптимальний варіант за адресою, графіком роботи або можливістю запису на прийом у зручний час.

Можливості дитячої стоматології

Найчастіші проблеми ротової порожнини у дітей – карієс, болюче прорізування зубів, неправильний прикус, запальні захворювання ясен і слизової оболонки. Дитяча стоматологія вирішує ці та інші патології швидко і безболісно.

  1. Кровоточивість і запалення ясен не можна ігнорувати. Лікувати гінгівіт у дітей необхідно більш делікатними засобами, ніж у дорослих. Полоскання рота відварами календули, прийом антибіотиків і ретельний догляд допоможуть впоратися з хворобою.
  2. Проста і недорога процедура нанесення на емаль дитячих зубів спеціального розчину, який захищає від розвитку карієсу. Проводити сріблення можна дітям до трьох років.
  3. Лікування проводять противірусними препаратами, антисептичним полосканням і методами зміцнення імунітету.
  4. Особливості видалення молочних зубів пов'язані з їх роллю у формуванні прикусу і рості постійних зубів.

Особливості стоматології дитячого віку

  1. Діагностика. Проводиться за допомогою радіовізіографа або ортопантомографа. Вони безпечніші для юного організму, ніж традиційний рентгенівський апарат.
  2. Лікування. На ранніх стадіях захворювання дитячий стоматолог проводить терапію без бормашини. Обробка лазерним променем, повітряно-абразивним потоком, озонотерапія знищує патогенні бактерії і зміцнює емаль.
  3. Знеболення. Будь-яка процедура пройде безболісно завдяки місцевій анестезії. Щоб не травмувати дитячу психіку, лікар спочатку обробляє ділянку знеболюючим гелем і вже потім робить ін'єкцію спеціальним пристосуванням. Якщо дитина відчуває величезний страх перед стоматологічними процедурами, доцільно використовувати загальний наркоз.

Коли дитина скаржиться на зубний біль, утримайтеся від бажання дати знеболююче. Прийом лікарських препаратів краще узгоджувати з лікарем. Не всі таблетки, які приймають дорослі при зубному болі, безпечно давати дітям. Полоскання розчином соди або теплої води з сіллю можуть тільки на деякий час заспокоїти біль.

Чергова дитяча стоматологія

Що робити, якщо у дитини зуб захворів уночі? Потрібна цілодобова дитяча стоматологія. Знайдіть найближчу терапевтичну дитячу стоматологію, скориставшись пошуком на нашому сайті.

У якому випадку дитині вночі може знадобиться екстрена допомога дитячого стоматолога?

  • травми – дитина зламала зуб, у цьому випадку необхідно терміново звернутися до дантиста. Якщо є шанс, лікар відновить зуб. Якщо можливості реставрації не буде, потрібно якнайшвидше видалити уламки.
  • сильний зубний біль у дитини – таке буває при середньому карієсі, запаленні зуба, а також при хворобах ясен.
  • скарги на температуру, набряк ясен, відмова від їжі – у найменших такі скарги пов'язані з прорізуванням зубів. Якщо батьки дуже стурбовані і не знають, що робити, зверніться за допомогою до дантиста.

Лікарі рекомендують не доводити до серйозних проблем, а проконсультуватися з дитячим стоматологом заздалегідь.

Дитяча стоматологія в Києві.

Рекомендовані
Показаний все місто. Показати ваш район?

Люмі-Дент (Позняки) економ

441
48 відгуків

Люмі-Дент (Оболонь) економ

236
41 відгук

Deutsch Dent економ

130
74 відгуку

Люмі-Дент (Соломенка) економ

89
65 відгуків

Терапевтична стоматологія економ

52
8 відгуків

Аль Дент на Ахматової економ

48
65 відгуків





Вам сподобалася стаття ?
Рейтинг статті
3.9
Оцінити
(7)

Сріблення зубів Сріблення зубів застосовують, якщо у дитини віком до 3 років виявили початкові стадії карієсу. Для того, щоб уникнути будь-яких типових процедур регулярно діагносте дитину у стоматолога.
Стоматит у дітей – лікування Лікування стоматиту у дітей потрубує антибактеріальної та противірусної терапії. Дозування препаратів при афтозному і вірусному стоматиті призначає дитячий стоматолог.
Дитячий ортодонт Дитячий ортодонт - це лікар, який відстежує і коректує дефекти прикусу у маленьких пацієнтів. Звернутися до ортодонта з дитиною перший раз рекомендується у віці 2-3 років.
Лікування зубів у дітей: не так, як у дорослих Лікування зубів у дітей: чим небезпечний карієс молочних зубів і особливості його лікування та профілактики. Перше відвідування дитячого лікаря-стоматолога.
Консультація дитячого стоматолога Дитячий стоматолог — це той лікар, від якого залежить ставлення дитини до всяєї стоматології в майбутньому, коли він виросте.
Видалення зубів у дітей Видалення молочних зубів. Показання та протипоказання до видалення зубів у дітей. Можливі ускладнення після видалення молочного зуба.
Дитяча ортодонтія З появою перших корінних зубів дитині необхідно відвідати дитячого ортодонта. Читайте докладніше про дитячу ортодонтію далі.
Лікування періодонтиту у дітей Лікування періодонтиту у дітей проводиться в 2 етапи з накладенням тимчасової пломби. У запущеному випадку лікар видаляє хворий зуб. При лікуванні гострого періодонтиту у дітей призначаються антибіотики.
Лікування пульпіту молочних зубів Лікування пульпіту у дітей проводиться консервативним або хірургічним методом. Терапія включає 2 сеанси по 20 хвилин і проходить під місцевою анестезією. Іноді необхідне видалення пульпи.
Гінгівіт у дітей. Лікування Діти часто підносять до рота сторонні предмети і можуть легко пошкодити ясна. Це сприяє появі такого захворювання, як гінгівіт.
Використовуйте ваш обліковий запис на Facebook.com для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис VKontakte.ru для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис Google для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис Мой Мир@Mail.ru для входу на сайт.