Поради від Крамаренко:

Догляд за зубними протезами

Знімні і частково-знімні протези потребують регулярного чищення і ополіскування. Найважливіше – не допускати накопичення часточок їжі, адже це провокує розмноження патогенних бактерій у ротовій порожнині.
Догляд за зубними протезами

Більшість людей боїться стоматологів, усі вони до останнього моменту відкладають відвідування клініки. Через недостатню увагу до гігієни, зубний ряд руйнується настільки, що єдиним виходом залишається протезування.

Отже, лікар уже встановив вам зубний протез і вніс необхідні корегування, залишається тільки ретельний догляд за протезами зубів, а також чистка.

З огляду на те, що протез досить тендітний виріб, для збільшення терміну його служби, користуватися ним варто обережно.

Відразу після встановлення бажано їсти тільки м'яку, добре подрібнену їжу. До більш твердих продуктів варто переходити поступово.

Чистка зубних протезів необхідна щодня, а бажано проводити її кілька разів на день. При носінні протезів головним є профілактика захворювань слизової порожнини рота.

Небажано чистити протези при високій температурі – може відбутися їх деформація. Також не варто їх чистити абразивною зубною пастою, щоб уникнути пошкодження поверхні.

Простої щітки і пасти буде недостатньо, протез необхідно регулярно обробляти в спеціальному розчині.Стоматологи радять використовувати таблетки для зубних протезів, розчиняючись у воді, вони за короткий час очищають протези без негативного впливу на матеріал.

Засоби по догляду за протезами зубів можна поділити на:

  1. Очищаючі (розчинні порошки, таблетки).
  2. Фіксуючі (крем для фіксації зубних протезів, гель).

Клей для зубних протезів

Правильне положення і фіксація знімних зубних протезів – незамінна частина догляду за ними. Спеціальні засоби, такі як:

  • крем для зубних протезів;
  • клей для фіксації зубних протезів «Корега» – знижує ймовірність пошкодження ясен, дає можливість нормально харчуватися і розмовляти. Клей «Корега» наноситься на нижню частину протеза, а після цього вся конструкція щільно притискається до щелепи. Фіксація триває до доби.

Підбираються для всіх пацієнтів індивідуально, базуючись на особливостях їх ротової порожнини. З використанням цих засобів носіння протеза значно полегшується. Догляд за зубами з металокераміки нічим не відрізняється від догляду за іншими протезами.

Не варто забувати, що зберігання протезів у воді погано впливає на матеріал, з якого вони виготовлені. На перших порах рекомендується не знімати їх на ніч для звикання, а після зберігати в сухій коробці.


Вам сподобалася стаття ?
Рейтинг статті
5
Оцінити
(30)

Статті на тему
Зубний протез «метелик» Зубний протез метелик – це тимчасова стоматологічна конструкція, яка встановлюється на час виготовлення постійних протезів. Її використання дозволяє тимчасово закрити проміжки зубного ряду.
Нейлонові зубні протези Нейлонові зубні протези широко використовуються в сучасній стоматології. Їх конструкція дозволяє уникнути травм ротової порожнини і прискорити процес адаптації до них. Вартість залежить від певного клінічного випадку.
Силіконові протези зубів Швидке звикання до силіконових протезів для зубів гарантовано завдяки їх гнучкій основі. Зубні протези з силікону мають свої плюси і мінуси, а цінове питання залежить від складності конструкції.
Бюгельні зубні протези Переваги бюгельного протезування, а також мінуси цієї системи. Ціни на різні види бюгельних протезів.
Iммедіат протези Іммедіат протези - це знімні конструкції, які призначені для тимчасової заміни натуральних зубів перед встановленням постійного протеза. Відомі своєю зручною формою і фіксацією.
Використовуйте ваш обліковий запис на Facebook.com для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис VKontakte.ru для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис Google для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис Мой Мир@Mail.ru для входу на сайт.