Поради від Крамаренко:

Лікування ясен в домашніх умовах

Народні рецепти – радше не панацея від запальних захворювань ясен, а хороша і доступна профілактика. Консультація пародонтолога все ж незамінна при серйозних патологіях, як гінгівіт або пародонтит.
Лікування ясен в домашніх умовах

Лікування в домашніх умовах – це альтернатива відвідування стоматолога, але не забувайте, що навіть якщо ви вирішили лікуватися вдома, без регулярної консультації та діагностики просто не обійтися.

Лікування ясен буде полягати в полосканні порожнини рота або проведенні масажів тими методами, якими користувалися ще наші предки, використовуючи лікувальні властивості трав.

Лікування народними засобами

Лікування ясен в домашніх умовах протипоказано тим, хто схильний до загостренних алергічних реакцій.
Найкраще проконсультуватися зі стоматологом, який може порадити вид, спосіб лікування вдома, спираючись саме на ваш клінічний випадок.

Отже, кілька рецептів для лікувати ясен, які стануть корисними в домашніх умовах.

Якщо говорити про масажах ясен, то його краще проводити за допомогою ватного тампона, змоченого в обліпиховій або ялицевому маслі. Будьте обережні з інтенсивністю натискання на ясна, якщо занадто тиснути, вони можуть почати кровоточити.

Народні рецепти

Незамінним народним препаратом вважається перекис водню. Для її застосування не існує протипоказань. Використовуйте 3% перекис безпосередньо під час чищення зубів: додавайте декілька крапель на пасту.

Лечение десен в домашних условиях2.jpg

Можна лікуватися настоянкою звіробою. Для приготування подрібніть 1 столову ложку трави і залийте 500 грамами горілки. Настоюйте тиждень. Для полоскання рота використовуйте 40 крапель на 0,5 води.

1 чайну ложку прополісу розведіть з 500 грамами гарячої води, дайте охолонути і полощіть рот протягом дня.

У 200 грам соснової хвої додайте 1 літр води, кип'ятіть близько 30 хвилин, потім дайте настоятися протягом 12 годин. Полоскати рот слід протягом 2 тижнів.

Можна просто застосовувати сольовий розчин. У гарячій воді розчиніть столову ложку солі. Можна полоскати, а можна і прикладати змочений ватяний тампон. Для примочок можна ще додати до розчину ложку меду.

Добре знімає набряклість запалених ясен запарена кора дуба. У воду додати 2 столові ложки кори дуба і кип'ятити протягом 20 хвилин. Дати відвару охолонути і полоскати рот 3-5 разів на день.

Заходи профілактики в домашніх умовах

Лечение десен в домашних условиях4.jpeg

Пам'ятайте, що лікування в домашніх умовах – це тривалий процес, результати якого будуть видні не раніше, ніж через 3-4 тижні.

При цьому вам знадобиться регулярне спостереження у стоматолога, який буде оцінювати прогрес чи регрес вашого лікування.

Для того, щоб не доводити ясна до виникнення потреби лікування слід:

  1. Дотримуватися гігієни порожнини рота.
  2. Використовувати зубну нитку після кожного прийому їжі.
  3. Проходити огляд у лікаря не менше 2 разів на рік.
  4. Скоротити вживання солодкого.

Будьте здорові!


Вам сподобалася стаття ?
Рейтинг статті
4.7
Оцінити
(41)

Догляд за зубами та яснами Гігієна порожнини рота є важливим елементом профілактики стомаологічних захворювань. Тому лікарі рекомендують ознайомитися із загальними правилами по догляду за зубами.
Лікування стоматиту у дорослих Лікування стоматиту у дорослих проводиться антисептичними і ранозагоювальними мазями. Стоматолог також призначає імуностимулюючі засоби і вітамінотерапію.
Флюс на яснах – лікування і профілактика Флюс - це гнійні утворення на яснах. Є наслідком запущеного карієсу, кісти зуба або механічних травм. Методи і вартість лікування флюсу в клініках Києва.
Лікування пародонтозу Ефективне лікування пародонтозу вимагає звернення в спеціалізовану клініку. Як лікувати пародонтоз – оптимальний метод порадить ваш лікар.
Лікування пародонтиту ясен Як з'являється пародонтит - запалення тканин навколо зуба? Методи хірургічного та терапевтичного лікування пародонтиту. Рекомендації з лікування ясен в домашніх умовах.
Використовуйте ваш обліковий запис на Facebook.com для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис VKontakte.ru для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис Google для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис Мой Мир@Mail.ru для входу на сайт.