Поради від Крамаренко:

Лікування зубного болю народними засобами

Коли виникає жахливий зубний біль, практично кожна людина шукає знайомі підручні засоби. Знеболювальна таблетка, трав'яні настої допоможуть пережити період, поки не з'явиться можливість відвідати стоматолога.
Лікування зубного болю народними засобами

Незважаючи на технології XXI століття, багато людей не перестають користуватися народними засобами при будь-якому виді захворювання, зубний біль – не виняток. Головним чинником, який відсуває професійну стоматологію назад, є страх. Страх відчути ще більшу біль, страх перед можливими негативними наслідками, страх перед звучанням бормашини тощо.

З іншого боку народна медицина використовувалася протягом багатьох століть.

Всілякі трави і саморобні трав'яні мазі лікували все: починаючи від застуди і закінчуючи серйозними інфекційними захворюваннями.

Зменшення зубного болю в домашніх умовах

Зубний біль в домашніх умовах зменшити можна трьома способами:

  1. Підручними способами які не вимагають особливих зусиль у приготуванні.
  2. Настоянками, зробленими за певним рецептом.
  3. Точковим масажем.

Отже , підручні народні засоби:

Больові симптоми можна зменшити за допомогою солі, соди та часнику. Рецепт простий: потрібно щіпку солі перемішати з нарубаної головкою часнику і туди додати зовсім небагато соди. Кашею, яка утворилась слід чистити хворі зуби. Після процедури прополощіть рот теплим молоком. Біль має відступити.

Якщо у вас захворів зуб під коронкою, то вам допоможе наступний народний метод: візьміть чайну ложку солі, кілька крапель оцту і щіпку меленого чорного перцю, змішайте всі інгредієнти і доведіть до кипіння.

Маса за консистенцією повинна бути схожа на пластилін. Після того, як приготовлена суміш охолоне, зробіть з неї маленьку платівку і прикладайте до ясен зуба, який болить.

Слину, яка почне виділятися, варто випльовувати. Протягом 20-25 хвилин біль повинна зникнути.

Лечение зубной боли народными средствами.jpg

Зменшити больові симптоми допоможе народний засіб у вигляді настою лушпиння цибулі: потрібно взяти хорошу жменю лушпиння цибулі і залити її окропом, так щоб вийшло 250-300 мілілітрів рідини.

Дочекатися поки настій стане теплим і полоскати їм рот, рідину затримувати в порожнині рота бажано на 5-10 хв. Повторювати процедуру від 3 разів.

Можна ще полоскати рот водою, в якій варилася картопля в шкірці. Теплу рідину затримувати в роті на кілька хвилин.

Ватний тампон змочити смерековим маслом і прикладати до хворої ділянки на 10-15 хвилин, через 2-3 години варто повторити процедуру.

Настоянки:

  1. 50 грам березових бруньок настоювати на 500 мілілітрах горілки не менше 10 днів Після, настій нанести на ватку і прикладати до зуба.
  2. 30 грам винного оцту настоювати з листям малини і м'яти протягом 3 днів. Настоянку прикладати до хворого місця кілька разів на день на 10-15 хвилин.
  3. 2 ложки подрібненого листя шавлії залити двома склянкою окропу і процідити. Використовувати для полоскання рота.

Найпоширеніша точка, яка допоможе приборкати зубний біль, знаходиться в улоговинці над губою. Масажуючи її вказівним пальцем протягом декількох хвилин, можна позбутися від болю. Всі інші точки повинен масажувати людина, яка спеціалізується на точковому масажі.

Сучасним народним засобом проти зубного болю став препарат «Кетанов». Це сильне знеболююче, яке на деякий час знімає симптоми.

З часом все одно доведеться звернутися до стоматолога, але вже з ускладненою формою захворювання зуба, тому не нехтуйте професійною допомогою, звертайтеся за лікуванням до фахівців.


Вам сподобалася стаття ?
Рейтинг статті
4.7
Оцінити
(37)

Пломбувальні матеріали Які пломбувальні матеріали в стоматології зараз використовуються для лікування та їх класифікація.
Ускладнення після пломбування зубів Ускладнення після пломбування зубів можуть виникати з різних причин. Больові відчуття в цій ситуації - нормальне явище, якщо воно триває не більше 3 днів. Подальші лікування підбирається після додаткової діагностики.
Фотополімерна пломба У яких випадках підходить фотополімерна пломба? Особливості використання фотополімера при естетичній реставрації. Ціна пломби з фотополімеру.
Зубні пломби Зубні пломби використовуються для відновлення ділянки зуба, що зазнав руйнування. Важливий фактор - гарантія на пломбу.
Світлова пломба: особливості та види Світлова пломба складається з фотополімерів, тому вона твердне тільки під світлом галогенової лампи, за рахунок чого у фахівця є можливість надати пломбі всі необхідні вигини.
Лікування карієсу Сучасні методи лікування карієсу в клініках Києва. Технології лікування каріозних захворювань без бормашини. Озонова терапія карієсу. Профілактичні заходи.
Лікування зубів без бормашини Технології майбутнього на службі стоматолога. Sandman Futura – сучасний піскострум у боротьбі з раннім карієсом. Icon – препарат, що регенерує емаль. Лазерна установка – промінь замість свердла. Лікування зубів без болю і стресу за невисокою ціною.
Використовуйте ваш обліковий запис на Facebook.com для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис VKontakte.ru для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис Google для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис Мой Мир@Mail.ru для входу на сайт.