Поради від Крамаренко:

Пломбувальні матеріали

Від якості пломбувального матеріалу залежить естетичність і довговічність відреставрованих зубів. Стоматологи Києва використовують цементи, композити, фотополімери та інші надійні матеріали.
Пломбувальні матеріали

Пломбування зубів – це відновлення нормальної функціональності і цілісності зубної коронки після ураження карієсом. На сьогоднішній день ця процедура займає не так уже багато часу. Вся справа в правильному виборі стоматологічної клініки та професіонала, який буде займатися порожниною вашого рота.

На складність і тривалість лікування найчастіше впливають два фактори
  1. Страх, який з'являється в результаті недостатнього професіоналізму самого стоматолога.
  2. Темп вашого життя, який не дозволяє вчасно оцінити повний обсяг можливих втрат.

Види сучасних пломбувальних матеріалів

Зі всієї схеми стоматологічних термінів можна виділити три види пломб. Цього буде цілком достатньо, щоб ви могли адекватно оцінити ситуацію з якою зіштовхнетеся в кріслі у лікаря. Отже:

Пломбировочные материалы3.jpg

Цементна пломба

Досить старий пломбувальний матеріал. Якщо реально дивитися на речі, то цементна пломба має лише мінуси. По-перше, ці пломби не можна корегувати під природний колір зуба, саме тому вони дуже помітні в роті.

По-друге, після встановлення даного виду покриття, ви не зможете вживати їжу протягом кількох годин до остаточного затвердіння пломби. Враховуючи сучасні можливості стоматології, це покриття можна досить вдало замінити більш якісним і міцним.

Композитна пломба

Даний вид покриття утворюється при змішуванні декількох компонентів. Тут особливо важливе місце займає майстер, якому ви довіряєте свої зуби, тому що змішування компонентів відбувається вручну. Тон можна підібрати, але з часом пломба все одно потемніє і буде вирізнятися на тлі інших зубів. Досить надійний матеріал може прослужити в середньому 3-4 роки.

Фотополімерна пломба

Пломбировочные материалы2.jpg

Цей матеріал, так званий фотополімер, для ротової порожнини буде найбільш зручним і безклопітним. Тон пломби не відрізнятиметься від кольору емалі зуба. Саме цей матеріал використовують для реставрації зубів.

Відразу після встановлення ви зможете вживати їжу і будь-які напої. Це найбільш міцний і надійний матеріал, який зможе прослужити набагато довше, ніж вищезгадані. Такі пломби не змінюють свого відтінку під дією барвників та інших факторів. Ціна на встановлення залежатиме від складності роботи та обсягу витраченого матеріалу.

Відомо, що лікування зубів – вельми неприємна процедура. Намагайтеся приділяти порожнині рота належну увагу, і тоді клопоти цієї сфери будуть обходити вас стороною.


Вам сподобалася стаття ?
Рейтинг статті
4.4
Оцінити
(37)

Ускладнення після пломбування зубів Ускладнення після пломбування зубів можуть виникати з різних причин. Больові відчуття в цій ситуації - нормальне явище, якщо воно триває не більше 3 днів. Подальші лікування підбирається після додаткової діагностики.
Лікування зубного болю народними засобами У яких випадках можливе зняти зубний біль у домашніх умовах? Народні засоби для лікування болю в зубах. Рецепти настоянок та корисні рекомендації.
Фотополімерна пломба У яких випадках підходить фотополімерна пломба? Особливості використання фотополімера при естетичній реставрації. Ціна пломби з фотополімеру.
Зубні пломби Зубні пломби використовуються для відновлення ділянки зуба, що зазнав руйнування. Важливий фактор - гарантія на пломбу.
Тимчасова пломба Тимчасова пломба - що робити, коли вона кришиться чи випала? Скільки тримається тимчасова пломба?
Світлова пломба: особливості та види Світлова пломба складається з фотополімерів, тому вона твердне тільки під світлом галогенової лампи, за рахунок чого у фахівця є можливість надати пломбі всі необхідні вигини.
Лікування карієсу Сучасні методи лікування карієсу в клініках Києва. Технології лікування каріозних захворювань без бормашини. Озонова терапія карієсу. Профілактичні заходи.
Використовуйте ваш обліковий запис на Facebook.com для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис VKontakte.ru для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис Google для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис Мой Мир@Mail.ru для входу на сайт.