Поради від Крамаренко:

Показання та протипоказання до імплантації зубів

Імплантація - ідеальний варіант заміни відсутніх зубів, звісно, якщо у вас немає до цього протипоказань. Деякі хронічні захворювання і проблеми з кістковою тканиною щелепи можуть стати перешкодою для встановлення нових зубів.
Показання та протипоказання до імплантації зубів

Імплантація зубів – найвідоміший і прогресуючий метод відновлення втрачених зубів. Але його застосовують тільки якщо є чіткі показання.

Отже, імплантування в стоматології проводиться тільки коли:

  1. Пошкоджений один зуб, а сусідні – абсолютно здорові. Імплантація дозволяє не обточувати їх під коронки, тобто не задіяти в лікуванні взагалі.
  2. Відсутні кілька зубів підряд.
  3. Останні зуби в ряду відсутні. Імплантату не потрібна додаткова опора, як у класичному протезуванні.
  4. Повна адентія. Імплантація може бути гарною альтернативою знімного протезу.
  5. У пацієнта підвищена чутливість до матеріалу, з якого виготовляють знімні протези.
  6. Відсутня функція змикання щелеп, яка викликає біль.

Не забудьте переконатися у відсутності протипоказань. Перш за все це:

Показания и противопоказания к имплантации зубов2.jpg
  • всілякі захворювання крові. Імплантація при цьому показанні може плачевно закінчитися. Мінімальна загроза – імплант може не прижитися і викликати дискомфорт;
  • захворювання нервової системи.
  • хвороби сполучних тканин. Згодом імплант не зможе функціонувати, цей процес вимагає росту і розвитку кісткового покриття;
  • злоякісні пухлини (рак) різних органів організму. Операція може стимулювати стрімку появу метастаз;
  • дуже слабкий імунітет;
  • туберкульоз;
  • цукровий діабет.

Упущення якогось із протипоказань, швидше за все, погіршить початковий стан.

Існують протипоказання, від яких можна позбутися.
Існують протипоказання, від яких можна позбутися. Наприклад, наявність каріозних порожнин, запалення ясен, запущена гігієна порожнини рота, ведення нездорового способу життя – захворювання, які можуть бути вилікувані.

Також є ряд протипоказань місцевого характеру. Всі уточнення ви дізнаєтеся після повного обстеження.

Необхідні аналізи

Перед імплантацією слід зробити повне обстеження, при цьому здати аналіз сечі, аналіз на ВІЛ, загальний аналіз крові і безліч інших. Зверніть увагу, що для жінок існує окремий пакет обстеження.


Вам сподобалася стаття ?
Рейтинг статті
5
Оцінити
(36)

Імплантація зубів: відгуки та рекомендації пацієнтів Відгуки пацієнтів про імплантацію зубів. Інформація про експрес-імплантації зубів і її вартість. Рекомендації лікарів-імплантологів.
Імплантологія в стоматології Сучасна імплантологія здатна вирішити масу проблем, пов'язаних з втратою зубів. З цієї причини дентальна імплантологія є вкрай потрібним напрямком.
Ускладнення після імплантації зубів Як часто виникають ускладнення після імплантації зубів і які вони бувають? У яких випадках може початися відторгнення імпланта? Поради по боротьбі з болем після встановлення імпланта на зуби.
Зубні імплантати Все про термін служби зубних імплантів. Як вибрати гарні і недорогі імпланти? У чому полягає протезування на імплантатах? Ціни на імплантанти.
Імпланти Альфа Біо Ізраїльська компанія alpha bio вже встигла завоювати довіру всіх фахівців в області імплантології і заробити собі ім'я світового масштабу. Докладніше про фірму і її виробах читайте далі у статті.
Імпланти Nobel Biocare Імпланти Нобель: секрет їхньої популярності і особливості конструкції. Вартість імплантації зубів nobel. Термін служби імплантантів на зуби Нобель.
Одномоментна імплантація зубів У чому полягає одномоментна імплантація зубів? Особливості одноетапної імплантації. У яких випадках неможливо встановити імплант відразу після видалення зуба? Ціни на миттєву імплантацію зубів.
Імпланти Friadent Xive Вже встигли з'явитися еталони якості в сфері зубних імплантів. Одним з таких брендів є friadent.
Використовуйте ваш обліковий запис на Facebook.com для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис VKontakte.ru для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис Google для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис Мой Мир@Mail.ru для входу на сайт.