Поради від Крамаренко:

Відбілювання зубів в домашніх умовах

Домашні способи відбілювання – підходящий варіант для тих, у кого немає часу відвідувати стоматологію. Капи, наповнені гелем, спеціальні стікери і смужки – гідна альтернатива апаратному відбілюванню.
Відбілювання зубів в домашніх умовах

Стоїш, бувало, розглядаєш себе в дзеркалі ванної кімнати після ранкових процедур. Думає, все б нічого, тільки якби зуби були б світліші... Але не хочеться йти до стоматолога, дзвонити-записуватись, та й грошей витрачати на це немає бажання... Для таких випадків індустрія розробила маленькі хитрощі, які дозволяють зробити зуби білішими.

Домашнє відбілювання зубів: які варіанти

Варіант професійного відбілювання у стоматолога, на жаль, підходить не всім, адже коштує така послуга недешево. А самостійно вибрати підходящий засіб в аптеці - справа непроста і дуже відповідальна.

Від правильного вибору залежатиме не тільки косметичний ефект, але й безпека ваших зубів.

Практично всі способи домашнього відбілювання зубів засновані на використанні активного гелю, який освітлює емаль. У двох словах: засіб наносять на зуби, залишають на деякий час, після чого вони білішають.

Зупинимося докладніше на різних видах:

  1. Домашні системи відбілювання зубів — у них дію гелю активують за допомогою спеціальної лампи. Світіння стимулює вироблення кисню, який проникає в емаль і працює таким собі «плямовивідником».
  2. Всі виробники таких систем для відбілювання стверджуют, що вони повністю безпечні, лампи не несуть шкоди організму, а освітлюючий гель не руйнує емаль.
  3. Капа для відбілювання зубів — працює за таким же принципом разом з відбілюючим гелем. Тільки виготовити саму капу повинен лікар — вона повинна бути ідентичною зубному ряду. Для відбілювання зубів капу з гелем, як правило, надягають на ніч.
  4. Відбілюючі пластинки, накладки і смужки на зуби — вони просто наклеюються на нижній і верхній ряди зубів кожен день протягом тижня. Розробники стверджують, що такі платівки на основі пероксиду водню абсолютно нешкідливі для емалі.
  5. Відбілювання зубів домашніми засобами — в інтернеті повно порад, як відбілити зуби содою, сіллю, перекисом водню швидко, просто, безкоштовно. На противагу можна прочитати запитання користувачів нашого сайту, які запитували, що робити, якщо спалили ясна при домашньому відбілюванні, і зробити свої висновки.

Як правильно відбілити зуби вдома

Безпечне відбілювання зубів в домашніх умовах можливо, якщо перед початком ви проконсультувалися з дантистом, побували на огляді і переконалися, що перешкод на шляху до білозубої усмішки немає.

Фахівці наполягають: перед тим, як намагатися відбілити зуби вдома, потрібне професійне очищення зубів. Тоді відбілювання ляже рівніше і глибше проникне в дентин.

Відбілювати зуби вдома можна в профілактичних цілях, для підтримання результату, який був отриманий при клінічному відбілюванні зубів. Як правило, ефекту вистачає до року, якщо все було зроблено за правилами. А досягти хорошого результату в домашніх умовах можна приблизно за місяць.

Кожен зі згаданих способів відбілювання зубів позиціонують як безпечний, якщо правильно дотримуватися рекомендацій. Але підводні камені є завжди, і про них краще знати.

Відбілювання зубів: вдома чи в клініці?

Чому стоматологи так наполегливо рекомендують не «гратися» з відбілюванням зубів дома? Усі думають, аби заманити клієнта в своє стоматологічне крісло. Тут зробимо ремарку — хороший стоматолог не потребує додаткового потоку клієнтів. Лікарю важливіше попередити руйнування зубів, яке йому ж потім і доведеться лікувати.

Чим загрожує домашнє відбілювання? Список ризиків:

  • нерівний колір емалі — якщо нанести гель нерівномірно, зуби посвітлішають місцями, десь більше, десь зовсім трохи. У підсумку замість білозубої посмішки можна отримати смугасте щось. І це найшкідливіше, з можливих варіантів;
  • при довгому зіткненні гелю з яснами можна отримати хімічний опік;
  • при неправильному самостійному відбілюванні зубів емаль стає тоншою, з'являються проблеми з чутливістю зубів і яснами.

У міських аптеках зараз можна зустріти цілі системи відбілювання зубів в домашніх умовах, спеціальні накладки, відбілюючі зубні пасти, наклейки, розчини та інше. Головне — обрати.

Придбати такі засоби можна без особливих проблем, але от використовувати без консультації стоматолога все ж таки не рекомендується.

Професійне відбілювання зубів в клініці апріорі позбавлене таких ризиків. Перевірені матеріали, досвідчений фахівець, і в результаті — рівна біла усмішка без жодних проблем і ризиків. А ціни на відбілювання зубів в клініці в результаті виявляться навряд чи вищі, ніж куплений для тих же цілей аптечний засіб.


Вам сподобалася стаття ?
Рейтинг статті
4.6
Оцінити
(37)

Статті на тему
Відбілювання зубів народними засобами Такі методи, як відбілювання содою, перекисом водню, активованим вугіллям, не допоможуть вам досягти бажаного результату.
Використовуйте ваш обліковий запис на Facebook.com для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис VKontakte.ru для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис Google для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис Мой Мир@Mail.ru для входу на сайт.