Поради від Крамаренко:

Як звикнути до зубних протезів

Після встановлення зубного протеза будьте готові до тимчасового дискомфорту, невеликих порушень мовлення. Якщо протез зроблений ідеально «під пацієнта», період адаптації завжди проходить швидше.
Як звикнути до зубних протезів

Адаптація у всіх проходить по-різному, але не було жодного пацієнта, який би відразу відчував себе з системою (знімною або постійної – не принципово) точно так само, як і з природними зубами. Справа вся в тому, що організму треба звикнути до чужорідного тіла в ротовій порожнині.

Звикання до незнімних зубних протезів

Перш за все, намагайтеся виключити зі свого раціону занадто тверду їжу. На початковому етапі пережовуйте ретельно продукти харчування, попередньо подрібнивши їх до відносно маленьких шматочків.

Після встановлення постійних зубних протезів може виникнути невеликий конфуз при розмові. Це все можна виправити і абсолютно не страшно.

Щоб чітко вимовляти слова, по 10-15 хвилин на день читайте вголос, при цьому звертайте увагу на правильність вимови слів і артикуляцію.
Якщо не вдається сказати виразно слово, то повторюйте його до тих пір, поки результат не покращиться або кожен день приділяйте увагу важковимовним звукам. Можна використовувати скоромовки.

Як звикнути до протезу на зуби

У цьому випадку важливий розмір протеза, як він співставляється з тканинами ротової порожнини та наскільки точно передається жувальний тиск. Щоб швидше звикнути до знімнї конструкції, стоматологи радять не виймати її на ніч, а знімати тільки на час очищення.

При адаптації до знімної конструкції може виникнути збільшене слиновиділення і блювотні рефлекси, в такій ситуації вам допоможе глибоке дихання через ніс, маленькі льодяники (тільки не жувати, а розсмоктувати) та сольові розчини, якими треба буде полоскати рот.

Будьте обережні при пережовуванні їжі, з незвички можна травмувати слизову оболонку ротової порожнини, прикусивши щоку або язик.

Як доглядати за зубними протезами

Как ухаживать за зубными протезами.jpg

Знімні протези необхідно мити після кожного прийому їжі і полоскати рот теплою водою. Також потрібно ретельно їх чистити і стежити за тим, щоб вони щільно торкалися ясенної частини ротової порожнини.

Головні критерії догляду – це:

  1. Мінімізація прийому жорсткої та твердої їжі.
  2. Регулярне відвідування стоматолога після встановлення протезів.

Незнімні конструкції слід регулярно очищати, а після кожного прийому їжі полоскати рот водою. На перших порах цей міні-ритуал слід проводити 8-10 разів на день.

Якщо ви спостерігаєте якесь порушення в конструкції або дискомфорт поступово переростає в біль – зверніться до лікаря, не затягуйте.


Вам сподобалася стаття ?
Рейтинг статті
4.6
Оцінити
(45)

Ціни на зубні протези Існує немало різновидів зубних протезів, які відрізняються як за призначенням і якістю, так і за ціною. Давайте розглянемо все детально.
Бюгельні зубні протези Переваги бюгельного протезування, а також мінуси цієї системи. Ціни на різні види бюгельних протезів.
Що таке зубний міст Адгезивний мостоподібний протез дозволяє обійтись без суттєвих пошкоджень емалі, він стає популярнішим з кожним днем.
Адгезивний мостоподібний протез Адгезивні мостоподібні протези - це конструкції, які можуть замнювати тільки один зуб в зубному ряду. Вони мають різні способи кріплення, від чого змінюється тільки їх цінова політика.
Незнімні зубні протези Усі види нез'много протезування. Вініри, імпланти, мостоподібні протези. Які краще обрати? В якій клініці встановити протези на зуби?
Використовуйте ваш обліковий запис на Facebook.com для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис VKontakte.ru для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис Google для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис Мой Мир@Mail.ru для входу на сайт.