Поради від Крамаренко:

Відбілююча зубна паста

При регулярному застосуванні відбілюючих паст зуби стануть світлішими на декілька тонів. Однак не всі засоби з магазину однаково ефективні і безпечні. Тут потрібні спеціальні знання для правильного вибору.
Відбілююча зубна паста

Здорові і красиві зуби повинні бути обов'язково білими. Такий вже склався шаблон. Білозубі актори сліпуче посміхаються в рекламі жувальної гумки – вже їм-то видніше, як повинні виглядати здорові зуби.

Але тим не менше: природний колір зубів не завжди повинен бути відтінку неторканого снігу на вершині Монблан.

Натуральний тон здорової зубної емалі може бути злегка жовтуватим.
І ніяка відбілююча зубна паста з цим не впорається.

Якщо ж ви завзятий курець, великий любитель кави або дегустатор вина, вам знайомий цей особливий тон на зубах, з яким складно боротися звичайними засобами догляду за зубами. Тоді саме час подивитися на полицях магазинів і аптек асортимент відбілюючих зубних паст або ж вдатися до професійного відбілювання зубів.

Як вибрати відбілюючу зубну пасту і не пошкодувати

Чим відбілююча зубна паста відрізняється від звичайної? Складом. Виробники експериментують з рецептами, додаючи «секретні інгредієнти» знімають наліт, освітлюють емаль.

І дійсно, почистиш зуби такою пастою і відразу бачиш ефект. Тільки часто склади відбілюючих зубних порошків і паст діють однобоко.

Який механізм дії у відбілюючих паст?

По суті, вони або роз'їдають зубний наліт, або механічно зчищують його, «сколупують» із зубів. Звичайною пасті це не під силу, отже її відбілюючий «побратим» діє, скажімо, більш... агресивно.

Виробники відбілюючих зубних паст пропонують два способи освітлення, які діють по-різному:

  • хімічний вплив – до складу пасти додають відповідні речовини, наприклад, перекис водню;
  • абразивну дію – по суті це спосіб полірування зубів за допомогою грубих речовин у складі пасти (окис алюмінію, карбонат кальцію, просто крейда).

Подивимося на результати відбілювання

Чи допомагають відбілюючі зубні пасти боротися з їдким нальотом?

– Так, допомагають.

Жовті зуби стануть білішими?

– Так, стануть.

У чому ж підступ?

Ціна, завдяки якій досягається таке освітлення емалі, часто б'є по здоров'ю. Крім того, хімічні і абразивні речовини відбілюючих зубних паст послаблюють зуби, «підточують» їх.

Чи нешкідливе використання відбілюючих складників?

Якщо ви часто використовуєте такі пасти, будьте готові до того, що сильно постраждає емаль: зуби стануть більш чутливими, з часом і зовсім починуть руйнуватися. Ясна теж погано реагують на пасти і порошки з відбілюючим ефектом, починають кровоточити і боліти. Така палата за білозубу посмішку.

Відбілююча зубна паста – це, звичайно, не зброя масового ураження, але все ж перед початком війни з жовтим нальотом проконсультуйтеся з дантистом. Клініки пропонують різні способи професійного відбілювання зубів без шкоди для останніх. А купити пасту в магазині ви завжди встигнете.

Яка відбілююча зубна паста краща?

Та, яку порадить ваш стоматолог. Про це не просто так кажуть в рекламах. Професійні відбілюючі зубні пасти більш щадні, ніж ті, що представлені в мас-маркеті. Але і в простому магазині можна підібрати менш шкідливий засіб.

Спантеличити питанням – яку відбілюючі пасту мені купити – можна і фармацевта в аптеці. Необізнана ж людина діє наосліп і вибирає пасту по бренду та відповідною ціною.

Ми не хочемо йти за рекламою, тому варто уточнити, на що звертати увагу в складі пасти для відбілювання зубів? Краще уникати пасти, в списку яких є окис алюмінію, тим більше, що в деяких країнах він просто заборонений. Карбонат кальцію або крейда теж небажані, як і діоксид титану. Дозволені до використання і не несуть великої шкоди зубам натрій метафосфат і діоксид кремнію.

Чи можна зробити самому

А що, якщо зробити відбілюючі зубну пасту в домашніх умовах? Багато хто рекомендує спробувати сіль, соду, той же перекис водню.

Це не найкраща ідея. Домогтися ефективної та нешкідливої концентрації розчину на власній кухні може не кожен. Та практично ніхто. Припустиме значення перекису водню в відбілюючих пастах 0,1%. Хто може точно сказати, скільки це ? А відсоток ймовірності отримати опіку слизової рота дуже високий. Все-таки нерівносильна альтернатива затратам на відвідування стоматолога.


Вам сподобалася стаття ?
Рейтинг статті
4.5
Оцінити
(43)

Як користуватися зубною ниткою Яке значення зубної нитки при чищенні зубів? Правила використання флоса для зубів. Ціна на нитки для зубів.
Як обрати зубну пасту Зубна паста і її основні різновиди. Відмінності лікувальних паст для зубів від гігієнічних. Критерії вибору засобів для очищення зубів. Дитячі зубні пасти.
Види відбілювання зубів Зараз є багато видів відбілювання зубів. Чим вони відрізняються і як обрати оптимальний?
Процедура видалення зубного каменю Видалення зубного каменю проводиться за допомогою ультразвуку, лазера або абразивної чистки. Процедура триває 20-30 хвилин. Рекомендується видаляти зубний камінь раз на півроку.
Лазерне відбілювання зубів Лазерне відбілювання – оптимальний варіант освітлення емалі без ризиків для здоров'я. Процедура проходить абсолютно комфортно і займає близько 40 хвилин.
Ультразвукова чистка зубів Ультразвукове відбілювання є одним з найбільш поширених методів професійної чистки зубів. Адже красива і білосніжна посмішка - це запорука успішності людини.
Чищення зубів Для чого потрібне професійнеочищення зубів. Як провести чистку зубів в домашніх умовах. Скільки коштує хімічне або механічне очищення.
Фотовідбілювання зубів Фотовідбілювання зубів дозволяє освітлити емаль до 8 тонів за одну процедуру. Ефект від процедури зберігається протягом 3-х років. Ціна фотовідбілювання нижче, ніж на лазерне відбілювання.
Домашнє відбілювання White light White light - система домашнього відбілювання зубів, освітлює емаль на 8-10 тонів. Метод в кілька разів дешевше, ніж професійне відбілювання у стоматолога.
Відбілювання Opalescence Opalescence - це зручна домашня система для відбілювання зубів. Спеціальний гель освітлює емаль до 10 тонів і не викликає ускладнень. Ідеальний ефект настає через 5 днів.
Що таке Air-Flow? Чиста зубів за допомогою Air flow в найкоротший термін допоможе вам отримати білосніжну посмішку. Дізнайтеся ціну Air flow відбілювання в клініках Києва.
Використовуйте ваш обліковий запис на Facebook.com для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис VKontakte.ru для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис Google для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис Мой Мир@Mail.ru для входу на сайт.