Поради від Крамаренко:

Ціни на зубні коронки в Києві

Ціна зубної коронки залежить, насамперед, від матеріалу. Естетичність і міцність завжди цінується дорожче. Праця досвідченого ортопеда і зубного техніка також коштує недешево, проте на здоров'ї не варто економити.
Ціни на зубні коронки в Києві

Коронка - це мікропротез, який використовується для реставрації сильно пошкодженого зуба. Така конструкція відновлює його первинну форму і покращує функціональність.

Виготовляються зубним техніком в лабораторних умовах, а підбирає і встановлює правильну модель стоматолог-ортопед.

Такі мікропротези застосовуються, коли:

  • коронковая частина зруйнована більш, ніж на 70%;
  • потрібне додаткове зміцнення моляра;
  • на емалі є великі відколи, тріщини, темні плями, які не піддаються відбілюванню;
  • спостерігається патологічна стираність емалі;
  • зуб тріснув або зламався.

Види зубних коронок

Чим вища ціна, тим довше і надійніше буде служити ваш новий зуб. Якщо на бічних молярах та премолярах ще можна заощадити, встановивши металокераміку, то для фронтальної зони потрібна високоестетична і дорога кераміка.

Вартість коронки на зуб безпосередньо залежить від матеріалу та технології виготовлення.

Металокерамічні

Металлокерамические зубные коронкиНайпопулярніший варіант завдяки оптимальному співвідношенню ціни-якості. Мають відмінну міцність, але за зовнішнім виглядом поступаються безметалевим. Складаються з металевого каркаса, покритого шаром кераміки.

Ціновий діапазон - 1500-2000 грн.

Порцелянові

Відрізняються ідеальною естетикою - відтінок порцеляни можна підібрати точно під колір зубів. До того ж такий матеріал має легку ступінь прозорості, як в натуральній емалі. Мінус - вони менш міцні, порівняно з металокерамічними ковпачками. Це найдорожчий вид коронок.

Ціна: від 2500 грн.

Безметалова кераміка на оксиді цирконію

Оксид цирконію такий же міцний, як метал, та такий же естетичний, як кераміка. Тому цирконієві коронки - універсальний варіант як для бічних, так і для передніх зубів.

Вартість - близько 4500 грн.

Коронки з оксиду алюмінію

Більш дешева альтернатива цирконію. Оксид алюмінію виготовляється методом комп'ютерного фрезерування. Це білий напівпрозорий матеріал, що має підвищену зносостійкість.

Ціна - 1000 грн.

Суцільнолиті металеві

Цельнолитые металлические зубные коронки Можуть бути з титану, хромокобальтової сталі або благородних металів. Це один з найбільш доступних варіантів протезування. Звичайно, вони не підходять для відновлення зубів у зоні усмішки.

Вартість - від 500 грн.

Металопластмасові

Використовуються переважно для тимчасового протезування, оскільки їх середній строк служби - всього 1-3 роки. Це одні з найдешевших коронок з безліччю недоліків - швидко зношуються, забарвлюються під дією харчових барвників та ін.

Приблизна ціна - 400 грн.

Де поставити коронку на зуб?

Недорого зробити коронку можна в державній поліклініці. Але все ж надійніше звернутися в приватну стоматологію, де вам нададуть офіційну гарантію на виріб та послугу.

Вартість протеза вже включає послуги ортопеда (фіксування, корекція). При виборі стоматологічної клініки завчасно подивіться прайс на зубні коронки. Така інформація має бути відкритою.

Всього знадобиться 2 візити до стоматолога. На першому етапі лікар проведе обточування емалі, зніме зліпки зубів і встановить тимчасове покриття. Через 1-2 тижні готову коронку зафіксують за допомогою спеціального цементу.

Також потрібно враховувати, що ціна зубної коронки не включає встановлення тимчасового ковпачка. Додатково вам доведеться оплатити і підготовчі процедури - санація ротової порожнини, діагностика (ортопантомограма або КТ), депульпування зубів та пломбування кореневих каналів.


Вам сподобалася стаття ?
Рейтинг статті
3.3
Оцінити
(208)

Статті на тему
Металокераміка в протезуванні зубів Металокераміка - дуже поширений матеріал для протезування зубів. Колір і відтінок коронок можна підібріти ідентично кольору натуральниї зубів і ціна вас приємно здивує.
Ремонт металокерамічних коронок Ремонт металокерамічних коронок проводиться в разі будь-яких деформацій одиниць зубного ряду. Залежно від складності сам процес займе від 30 хвилин до 1 години.
Використовуйте ваш обліковий запис на Facebook.com для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис VKontakte.ru для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис Google для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис Мой Мир@Mail.ru для входу на сайт.