Поради від Крамаренко:

Догляд за зубами та яснами

Чи правильно ви доглядаєте за зубами та яснами? Багато хто не знає, скільки має тривати чистка і якими гігієнічними засобами краще користуватися. Тому тут зібрані всі рекомендації, корисні для кожного.
Догляд за зубами та яснами

Правильна профілактика порожнини рота гарантує повноцінний захист від захворювань різного характеру. Першим мотивом для догляду за зубами і порожниною рота є турбота про їхню білизну, а також неприємних запах з рота. Стоматологи вважають гігієну зубів об'єктивно важливою для запобігання багатьох неприємностей.

Догляд за зубами попереджує захворювання зубів, різних тканин пародонту та слизової оболонки.
Без якісної гігієни зубів дуже сткладна профілактика і деяких шлунково-кишкових захворювань. Адже відомо, що існує прямий зв'язок між хворобами внутрішніх органів і поганим станом порожнини рота.

Правила догляду за зубами досить загальновідомі. Але всі люди дотримуються їх по-різному. Хтось чистить зуби лише лічені секунди, інший з величезним зусиллям тре зубною щіткою ясна. Такі методики далеко не завжди корисні, як наприклад, після видалення зуба.

Догляд за металокерамікою вимагає спеціальних настанов ортодонта. Отже, можна зробити висновок, що при догляді за зубами необхідно враховувати різні чинники.

Гігієна зубів

Гигиена зубов.jpg

Необхідно чистити зуби після сніданку, а не до. Адже, по суті, почищені зуби будуть чистими, тільки до наступного прийому їжі. Після трапези на зубах знову утворюється бактеріальний наліт.

Якщо ж почистити їх після сніданку, то чистими вони залишаться до обіду. Регулярне чищення зубів перед сном, гарантує їм захист на всю ніч.

Намагайтеся користуватися зубними нитками, спеціальними йоршиками і звичайно ж зубочистками. Ці нескладні речі видаляють залишки їжі з зубів. Йоршики і зубочистки необхідно використовувати відразу ж після їжі. А ниткою бажано перед сном чистити проміжки між зубами.

Жувальна гумка, не зважаючи на всю рекламу, не є універсальним захистом ваших зубів. Гумка може почистити лише поверхню зубів. Але є місця, куди вона не дістає. Тому мікроби будуть там розмножуватися і далі.

Щітку з натуральної щетини не рекомендується використовувати. У них є порожнини, в яких осідають різні хвороботворні мікроорганізми. У штучних щітках таких порожнин немає, і вони вважаються більш корисними. Жорсткі щітки найкраще підходить курцям, а людям з чутливими зубами і болючими яснами – м'які.

Найбільш ефективною є електрощітка. Вона дозволяє більш ретельно знімати зубний наліт. Слід попередити людей, які мають зубні пломби і коронки, о використанні сучасних ультразвукових щіток. Вони досить ефективно доглядають за зубами, але можуть виявитися занадто потужними у догляді за протезами.


Вам сподобалася стаття ?
Рейтинг статті
5
Оцінити
(34)

Лікування ясен в домашніх умовах Чи можливо провести лікування ясен в домашніх умовах? Рекомендації лікарів-стоматологів та народні рецепти засобів проти захворювань ясен. Заходи профілактики в домашніх умовах.
Лікування стоматиту у дорослих Лікування стоматиту у дорослих проводиться антисептичними і ранозагоювальними мазями. Стоматолог також призначає імуностимулюючі засоби і вітамінотерапію.
Флюс на яснах – лікування і профілактика Флюс - це гнійні утворення на яснах. Є наслідком запущеного карієсу, кісти зуба або механічних травм. Методи і вартість лікування флюсу в клініках Києва.
Лікування пародонтозу Ефективне лікування пародонтозу вимагає звернення в спеціалізовану клініку. Як лікувати пародонтоз – оптимальний метод порадить ваш лікар.
Лікування пародонтиту ясен Як з'являється пародонтит - запалення тканин навколо зуба? Методи хірургічного та терапевтичного лікування пародонтиту. Рекомендації з лікування ясен в домашніх умовах.
Використовуйте ваш обліковий запис на Facebook.com для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис VKontakte.ru для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис Google для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис Мой Мир@Mail.ru для входу на сайт.