Поради від Крамаренко:

Що робити після видалення зуба?

Відпочинок та чітке дотримання рекомендацій лікаря – кращий захист від ускладнень після видалення зуба. Кожен може впоратися з невеликим запаленням або набряком, якщо вчасно почне застосовувати прописану терапію.
Що робити після видалення зуба?

Досить часто операція з видалення зуба протікає з ускладненнями. Бувають ситуації, коли необхідні додаткові розрізи ясен, шіття рани і прибирання непотрібної ділянки кісткової тканини.

Використання сучасних технологій і якісних стоматологічних препаратів знижує ризик виникнення будь-яких ускладнень і сприяє швидкому загоєнню лунки.
Але все ж питання: «Як прискорити регенерацію тканин або які препарати допоможуть у зниженні кровотечі після видалення зуба?» достатньо розповсюджені серед пацієнтів.

Вирвали зуб, що робити?

Після проведення процедури видалення, стоматолог дасть вам рекомендації з догляду та профілактики за вашою ротовою порожниною і можливо пропише деякі антибіотики. Ця інформація направлена на те, щоб звести до мінімуму ризики ускладнень після видалення зуба.

Загальні рекомендації, що робити, якщо вирвали зуб:

  1. Відмовитися від прийому їжі протягом перших 2-3 годин після операції.
  2. Протягом двох діб утриматися від алкоголю і тютюну.
  3. Рекомендується ополіскування ротової порожнини.
  4. Не слід приймати занадто гарячий душ.

Якщо вам вирвали зуб і у вас виникли ускладнення, то вам терміново потрібно відвідати стоматолога. Тільки оглянувши стан вашої ротової прожнини, лікар зможе з’ясувати точну причину ускладнень.


Вам сподобалася стаття ?
Рейтинг статті
4.5
Оцінити
(34)

Статті на тему
Видалення зубів Видалення зуба - хірургічна операція, до якої вдаються при неможливості його лікування. Більш делікатної операцією є видалення зубного нерва, що дозволяє зберегти зуб.
Видалення зубів при вагітності Вагітність – період, що висуває особливі правила догляду за собою. Видалення зубів при вагітності також не виняток і вимагає особливого підходу
Консультація стоматолога-хірурга Стоматолог-хірург незамінний при лікуванні захворювань зубів хірургічним шляхом.
Використовуйте ваш обліковий запис на Facebook.com для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис VKontakte.ru для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис Google для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис Мой Мир@Mail.ru для входу на сайт.