Поради від Крамаренко:

Ускладнення після імплантації зубів

Невеликі ускладнення турбують кожного пацієнта, який пройшов встановлення зубного імпланта. Біль, кровотеча, висока температура протягом декількох днів – цілком нормальна реакція, яку можна послабити певними препаратами.
Ускладнення після імплантації зубів

Імплантація зубів – це в будь-якому випадку пошкодження ясен. Післяопераційні наслідки можуть виникнути різні, але це не означає, що вони обов’язкові.

Неминучий лише больовий синдром. Він починається відразу після встановлення імпланта, а саме після закінчення дії знеболювання. Нормальним явищем вважається біль протягом 3 днів. Досвідчений лікар обов’язково після операції приписує ліки, які допоможуть частково заспокоїти біль.

Тривалі болі після реабілітаційних днів можуть стати ускладненням у вигляді запалення м’яких тканин або пошкодження нервових закінчень.

Можлива невелика кровотеча протягом тижня, це нормальне явище. Знеболюючі препарати, які погіршують згортання крові, можуть продовжити цей процес до 10 днів. Тривала кровотеча свідчить про те, що при встановленні імпланта було зачеплено кровоносну судину.

Підвищена температура – це реакція організму на встановлення чужорідного тіла. Якщо температура тримається більше 4 днів, можливо почався процес запалення ясен з подальшим утворенням гною на місці, де була проведена імплантація.

Після процедури присутні відчуття оніміння. Місцевий наркоз припинить діяти протягом 4 годин. Якщо чутливість не відновилася, це означає, що були зачеплені нервові закінчення.

Слід стежити за станом швів після операції. Якщо вони не щільно закріплені, це може дати наступні ускладнення.

Набряк

Набряк – це природна реакція організму на хірургічне імплантування. З’являється через 2 години після операції, триває протягом тижня. Сама критична точка – 3-й день. Протягом цього часу рекомендується прикладати холодне до набряклого місця. Якщо набряк не сходить через 2 тижні після імплантації, то це свідчить про початок запального процесу.

Осложнения после имплантации зубов.jpg

Відторгнення імплантату

Імплант може неадаптуватись, якщо:

  1. Навколо нього почалися інфекційні процеси.
  2. Була хірургічна травма.
  3. Якщо є істотний недолік кісткової тканини.
  4. Є хронічні захворювання.
  5. Пацієнт палив відразу після імплантації.

Якщо хитається тимчасова коронка – це ознака непрофесіоналізму лікаря, якому ви довірилися.

Догляд

Після того, як ясни прийняли імплант остаточно, слід дотримуватися гігієни ротової порожнини і пройти курс прийому вітамінів, які підтримають імунну систему. Якщо є натяк на ускладнення – біжіть назад до стоматолога.


Вам сподобалася стаття ?
Рейтинг статті
3.8
Оцінити
(61)

Імплантація зубів: відгуки та рекомендації пацієнтів Відгуки пацієнтів про імплантацію зубів. Інформація про експрес-імплантації зубів і її вартість. Рекомендації лікарів-імплантологів.
Імплантологія в стоматології Сучасна імплантологія здатна вирішити масу проблем, пов'язаних з втратою зубів. З цієї причини дентальна імплантологія є вкрай потрібним напрямком.
Технологія імплантації зубів Насьогодні існує не одна технологія імплантації зубів, так що пацієнт може зробити вибір, виходячи зі своєї особистої ситуації.
Зубні імплантати Все про термін служби зубних імплантів. Як вибрати гарні і недорогі імпланти? У чому полягає протезування на імплантатах? Ціни на імплантанти.
Імпланти Альфа Біо Ізраїльська компанія alpha bio вже встигла завоювати довіру всіх фахівців в області імплантології і заробити собі ім'я світового масштабу. Докладніше про фірму і її виробах читайте далі у статті.
Імпланти Nobel Biocare Імпланти Нобель: секрет їхньої популярності і особливості конструкції. Вартість імплантації зубів nobel. Термін служби імплантантів на зуби Нобель.
Одномоментна імплантація зубів У чому полягає одномоментна імплантація зубів? Особливості одноетапної імплантації. У яких випадках неможливо встановити імплант відразу після видалення зуба? Ціни на миттєву імплантацію зубів.
Імпланти Friadent Xive Вже встигли з'явитися еталони якості в сфері зубних імплантів. Одним з таких брендів є friadent.
Використовуйте ваш обліковий запис на Facebook.com для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис VKontakte.ru для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис Google для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис Мой Мир@Mail.ru для входу на сайт.