Поради від Крамаренко:

Як користуватися зубною ниткою

Чи користуєтеся ви зубною ниткою, як це рекомендував ваш стоматолог? Про флос часто забувають, особливо діти, просто тому, що не вміють ним користуватися. А це чудова профілактика карієсу та інших хвороб зубів.
Як користуватися зубною ниткою

Зубна нитка не поширена в побуті, хоча є відмінним гігієнічним засобом, який запобігає затримці залишків їжі в щілинах зубів. Швидше за все, це через міфи про велику травматичність при застосуванні. Так, безперечно, з цим предметом потрібно бути обережними, але як, втім, і з зубною щіткою.

Вибір зубної нитки, в принципі, не важливий. Тобто ви самі зможете підібрати той варіант, який вам більше до душі. Те ж саме стосується і техніки виконання чистки.

Як користуватися

  1. Перш за все, перед кожним використанням флоса, помийте руки. Не забувайте, що бактерії з рук можуть потрапити в зубні щілини і стимулювати запалення.
  2. Наступним кроком буде вибір відповідної довжини. У середньому, на одну чистку зубів вам знадобитися не менше 40 см. Якщо флос занадто короткий, вам просто буде незручно його використовувати.
  3. Накрутіть більшу частину нитки на середній або вказівний палець руки, трохи менший обсяг закріпіть на вказівному пальці протилежної руки. Проміжок для чищення у вас повинен бути десь 5- 10см.
  4. Великими пальцями обох рук натягніть нитку до упору і можна сміливо починати процедуру. З часом ви призвичаїтеся і автоматично підберете собі найзручнішу позицію рук. Важливо, щоб нитка була в натяжці.
  5. Как пользоваться зубной нитью2.jpg
  6. Після того як флос зручно розташований в руках, можна приступати до очищення зубів. М'якими хвилястими рухами вводьте нитку між зубів. Не робіть різких рухів, це може призвести до травм ясен.
  7. Потрібно обійти всі зуби, у міру просування розкручуйте чистий край з однієї руки, намотуючи вже використану нитку на іншу рук.

Флос призначений для чищення не тільки проміжків, але і задньої поверхні зубів.
Перед першим використанням краще попросіть стоматолога продемонструвати, як користуватися даним приладом.

Якщо після використання флоса ви відчуваєте певний дискомфорт – не хвилюйтесь, це природне почуття з незвички. З часом зубний ряд звикне, а процедура буде проходити все швидше і без проблем.

Ціна

Практично всі виробники зубних паст надають і ряд зубних ниток. Спробувавши кілька варіантів, ви зможете індивідуально підібрати варіант для себе.

Середня ціна зубної нитки складе не більше 50 гривень. Флос для брекетів коштуватиме дорожче, від 65 гривень. Метраж може варіюватися від 25 м до 50 м, відповідно від цього залежить і ціна.


Вам сподобалася стаття ?
Рейтинг статті
4.8
Оцінити
(36)

Статті на тему
Процедура видалення зубного каменю Видалення зубного каменю проводиться за допомогою ультразвуку, лазера або абразивної чистки. Процедура триває 20-30 хвилин. Рекомендується видаляти зубний камінь раз на півроку.
Ультразвукова чистка зубів Ультразвукове відбілювання є одним з найбільш поширених методів професійної чистки зубів. Адже красива і білосніжна посмішка - це запорука успішності людини.
Чищення зубів Для чого потрібне професійнеочищення зубів. Як провести чистку зубів в домашніх умовах. Скільки коштує хімічне або механічне очищення.
Що таке Air-Flow? Чиста зубів за допомогою Air flow в найкоротший термін допоможе вам отримати білосніжну посмішку. Дізнайтеся ціну Air flow відбілювання в клініках Києва.
Офісне відбілювання При професійному відбілюванню пацієнтам наноситься особлива висококонцентрована відбілююча речовина, що дозволяє досягти чудових результатів.
Використовуйте ваш обліковий запис на Facebook.com для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис VKontakte.ru для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис Google для входу на сайт.
Використовуйте ваш обліковий запис Мой Мир@Mail.ru для входу на сайт.